Rólunk

A Csanádi Imre Általános Iskola 7.osztályos tanulói vagyunk. Az osztály létszáma 9 fő: 3 lány: Eszter, Gina, Niki és 6 fiú: Bence, Fecó, Laci, Tomi és a 2 Zoli. Szívesen veszünk részt az iskolai programokban, az elmúlt évek során rengeteg papírt gyűjtöttünk, a farsangon közösen szerepeltünk, versenyeken vettünk részt, és szívesen sportolunk. Érdekel bennünket a természet, a történelem. Szeretünk kirándulunk együtt.Így jutottunk el ehhez a pályázathoz is.

 

A projekt története

A HATÁRTALANUL  külhoni iskolai pályázati program keretében  3 napos kirándulást nyertünk községünk Zámoly testvértelepülésére a Szlovákiai Búcsra.

A községünk önkormányzata a Szlovákiában található Búcs község önkormányzatával szoros kapcsolatot ápol. Így jött az ötlet, ha már pályázunk, menjünk hozzájuk, mégpedig októberben,  az aradi vértanúk emléknapján. A közös megemlékezésen való részvétel, a nemzeti összetartozás, a magyarság közös eszméje, a közös programok,  az együttes élmény, megfelelő alkalom arra, hogy barátságok, kapcsolatok alapjait megteremtsék.

Ez a blog hivatott arra, hogy a felkészülés, az előkészületek, az utazás és a kirándulás, majd a hazaérkezés utáni élménybeszámoló pillanatait közzétegyék, és megismertessék.

ZÁMOLY-BÚCS CÍMEREI HOMOKTECHNIKÁVAL

A mi felhasználóink

Miindenkit várunk ide, aki valamilyen szinten kötődik az iskolánkhoz, a testvértelepüléshez,szeretnénk, ha már az előkészületek alatt ismerkednének tanulóink. Mindenkit várunk ide akinek fontosak a hagyományok, a történelmi múltunk és a magyarság.